Manus הסוכן האוטונומי מבית סין, בא לשנות את כללי המשחק

בימים אלה, עולם הבינה המלאכותית חווה מהפכה אמיתית עם השקתה של מערכת Manus – הסוכן האוטונומי הראשון בעולם שפותח בסין. בניגוד לצ’אטבוטים שאנחנו מכירים או למנועי חיפוש משודרגים, Manus הוא משהו שונה לגמרי. זהו סוכן בינה מלאכותית שפועל באופן עצמאי לחלוטין, ללא צורך בהתערבות אנושית, ומסוגל לחשוב, לתכנן ולבצע משימות מורכבות בעצמו.

מה עושה את Manus למיוחד כל כך?

Manus אינו צ’אטבוט רגיל, ובוודאי שאינו מנוע חיפוש משופר במעטפת מתקדמת. זהו הסוכן האוטונומי הראשון בעולם – מערכת שלא רק מסייעת לבני אדם, אלא למעשה מחליפה אותם. החל מניתוח עסקאות פיננסיות ועד לסינון מועמדים למשרות, Manus מנווט בעולם הדיגיטלי ללא פיקוח, מקבל החלטות במהירות ובדיוק שאפילו המקצוענים המנוסים ביותר מתקשים להתחרות בהם.

 תוך שעות, ההשקה שלה ב-6 במרץ 2025 תשלח גלי הדף דרך קהילת הבינה המלאכותית העולמית, ותצית מחדש דיון שהתבשל במשך עשורים: מה קורה כאשר בינה מלאכותית מפסיקה לבקש רשות ומתחילה לקבל החלטות בעצמה?

כיצד הצליחה סין להקדים את עמק הסיליקון?

התפתחות זו מעלה שאלה מעניינת: כיצד הצליחה סין, שנתפסת לעתים כמפגרת אחרי ארה”ב במחקר הבסיסי של בינה מלאכותית, לייצר מערכת שבעמק הסיליקון עוד חולמים עליה? ומה המשמעות של זה למאזן הכוחות בתחום הבינה המלאכותית?

בסוף 2024, ההשקה של DeepSeek V3, מודל בינה מלאכותית סיני שתוכנן להתחרות ב-GPT-4 של OpenAI, הדהימה את אלה ששמו לב. אבל דווקא ההשקה בינואר של מודל החשיבה R1 שלה, שעלה על מודלי החשיבה GPT-o1 ו-GPT-o3 של OpenAI, תוארה כפריצת דרך של סין עבור בינה מלאכותית. זה היה הסימן המוחשי הראשון לכך שהחוקרים הסיניים מצמצמים את הפער ביכולות של מודלי שפה גדולים.

אבל Manus מייצג משהו שונה לחלוטין – זה לא רק עוד מודל. זהו סוכן אוטונומי, מערכת בינה מלאכותית שחושבת, מתכננת ומבצעת משימות באופן עצמאי, מסוגלת לנווט בעולם האמיתי בצורה חלקה כמו מתמחה אנושי עם טווח קשב בלתי מוגבל.

גלריית שימושים נבחרים לManus מהאתר הרשמי של Manus

האדריכלות המיוחדת של Manus

Manus משתמש בארכיטקטורת מולטי-אייג’נט שבה סוכן מרכזי ה”מבצע” מתאם עם סוכני משנה מתמחים – כגון מתכננים וסוכני ידע – כדי לפרק ולהשלים משימות מורכבות. זה לא מודל, אלא אוסף של מודלים שנבנו כרגע מעל מודל Claude 3.5 Sonnet של Anthropic וגרסאות מעודכנות של מודלי Qwen של אליבאבא. הוא משתלב עם 29 כלים ותוכנות קוד פתוח, המאפשרים לו לגלוש באינטרנט, לתקשר עם ממשקי API, להריץ סקריפטים, ואפילו לפתח תוכנה באופן עצמאי.

אמנם סוכנים כמו Operator של OpenAI יכולים לבצע פעולות, אבל הם עובדים דרך הדפדפן של המשתמש. Manus עובד בסביבת מחשוב וירטואלית בענן, כך שמשתמשים יכולים לכבות את המחשב שלהם אחרי שנתנו לו מטרה בזמן שהוא ממשיך לעבוד ברקע, ומודיע להם עם השלמת המשימה.

זה מה שמבדיל את Manus ממקביליו המערביים. בעוד ש-ChatGPT-4 ו-Gemini של גוגל מסתמכים על הוראות אנושיות כדי להנחות אותם, Manus לא מחכה להוראות. במקום זאת, הוא מתוכנן ליזום משימות בעצמו, להעריך מידע חדש ולהתאים את הגישה שלו באופן דינמי. הוא, במובנים רבים, סוכן הבינה המלאכותית הכללי האמיתי הראשון.

Benchmark שמודד עד כמה סוכני בינה מלאכותית יכולים לפתור בעיות יום יומיות. (Manus בשחור)

איך זה נראה בפעולה?

לדוגמה, בהינתן קובץ ZIP של קורות חיים, Manus לא רק מדרג מועמדים; הוא קורא כל אחד מהם, מחלץ כישורים רלוונטיים, משווה אותם עם מגמות בשוק העבודה ומציג החלטת גיוס אופטימלית – כולל גיליון אקסל שהוא יצר בעצמו. כאשר ניתנת לו פקודה מעורפלת כמו “מצא לי דירה בסן פרנסיסקו”, הוא לא מסתפק בהצגת תוצאות חיפוש – הוא מתחשב בסטטיסטיקות פשיעה, מגמות שכירות, אפילו דפוסי מזג אוויר ומספק רשימה מצומצמת של נכסים המותאמים להעדפות הלא מוצהרות של המשתמש.

Manus זמין כרגע לבודקים בהזמנה בלבד. חלק מהמשתמשים המוקדמים דיווחו על בעיות המרמזות על כך שהמוצר זקוק לשיפור מסוים. אבל אין ספק ש-Manus ישפר את המערכת לפני הזמינות הכללית.

הדרך קדימה: רגולציה, אתיקה ודילמת האוטונומיה

עם זאת, Manus מעלה גם שאלות אתיות ורגולטוריות עמוקות. מה קורה כאשר סוכן בינה מלאכותית מקבל החלטה פיננסית שעולה לחברה מיליונים? או כאשר הוא מבצע פקודה בצורה לא נכונה, ומוביל להשלכות בעולם האמיתי? מי אחראי כאשר מערכת אוטונומית, שאומנה לפעול ללא פיקוח, מקבלת את ההחלטה הלא נכונה?

רגולטורים סיניים, שהיסטורית יותר מוכנים להתנסות בפריסת בינה מלאכותית, עדיין לא התוו מעקות ברורים לאוטונומיה של בינה מלאכותית. בינתיים, רגולטורים מערביים ניצבים בפני אתגר גדול אף יותר: המסגרת שלהם מניחה שבינה מלאכותית דורשת פיקוח אנושי. Manus שובר את ההנחה הזאת.

לעת עתה, השאלה הגדולה ביותר אינה האם Manus הוא אמיתי – הראיות מכריעות. השאלה היא כמה מהר שאר העולם ידביק את הפער. 

לסיכום

עידן סוכני הבינה המלאכותית האוטונומיים החל, וסין מובילה את המהלך. השאר מאיתנו אולי צריכים לחשוב מחדש על המשמעות של עבודה, יצירה ותחרות בעולם שבו אינטליגנציה אינה עוד נכס ייחודי לבני אדם.

אולי יעניין אותך גם:

בואו נתחיל את המסע שלכם

בין אם אתם מתחילים את דרככם בעולם, מחפשים לשדרג את המיומנויות שלכם בעיצוב, או רוצים ללמוד כיצד לשלב AI בעבודתכם - יש לנו את הקורס המושלם עבורכם.
בואו תשדרגו את עצמכם לרמה של הגדולים. כי היום זה קל מתמיד.

השאירו פרטים לחזרה